Dieta od Serca powstała z połączenia zdrowego odżywiania z aktywnością fizyczną, czyli zdrowego organizmu i pięknego ciała.
Chcemy zarażać innych naszą miłością do życia smacznie, zdrowo i przyjemnie. Oferujemy kilka pakietów cateringu dietetycznego, każdy zestaw przygotowywany jest indywidualnie dla każdego klienta z uwzględnieniem jego preferencji, zapotrzebowania kalorycznego, nietolerancji i alergenów.
Jedzenie powinno sprawiać przyjemność, a więc ważne jest nie tylko to, czy dostarczasz organizmowi odpowiednią ilość makro i mikro składników, ale też, czy jesz to, co lubisz. Obiad nie musi zawierać marchewki, ponieważ jest dobrym źródłem witaminy A, a na śniadanie nie trzeba jeść płatków owsianych, ponieważ zawierają dużo błonnika. Chcemy, aby każdy z naszych posiłków był przez Ciebie jedzony z przyjemnością, dlatego produkty, osobiście selekcjonujemy i wybieramy.
Indywidualnie opracowana oraz stworzona dla Ciebie dieta spersonalizowana z uwzględnieniem Twoich potrzeb żywieniowych, zapotrzebowania na konkretne makroskładniki zgodnie z prowadzonym trybem życia. Przedstaw nam swoje oczekiwania względem diety i posiłków, a my każdego dnia przygotowywać będziemy dla Ciebie potrawy, które spełniają Twoje oczekiwania smakowe i pomogą Ci osiągnąć wyznaczone cele - schudnąć, pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej, zbudować masę mięśniową, zwiększyć siłę i energię w ciągu dnia. Korzystając tylko z ekologicznych produktów, gwarantujemy, że każdy posiłek jest nie tylko smaczny, ale również stanowi samo dobro dla Twojego organizmu.
Jeżeli nie możesz znaleźć kaloryczności, która Cię interesuje napisz do nas jesteśmy elastyczni, możemy przygotować dla Ciebie dowolnie wybraną kaloryczność.
Created with Love to catering, który w ostatnim czasie dokonał wielu znaczących zmian. Z ciekawością i niecierpliwością czekaliśmy na moment, gdy będziemy mogli wziąć ich dania pod lupę i napisać recenzję. Ciekawość jest tym bardziej większa, kiedy za przygotowanie posiłków odpowiada Szef Kuchni, będący prekursorem diet pudełkowych w Polsce. O tym, czy obietnica restauracji zamkniętej w pudełku została w naszych oczach spełniona, przeczytacie poniżej.
Torba przyciągnęła naszą uwagę jeszcze przed wyjęciem z niej pudełek. Na czubku złączonych uszu, zawiązana była kokardka z wstążki. Mały element, który sprawia, że nie tylko wyróżnia się wśród innych toreb cateringowych, ale też daje poczucie osobistego zaangażowania i poświęcenia czasu. Catering nie prezentuje na swojej stronie menu – jedynie przykładowe, więc każdy dzień jest niespodzianką. Nie do końca jesteśmy fanami takiego rozwiązania, ponieważ lubimy wiedzieć wcześniej co otrzymamy. W torbie znajdziemy papierowe menu z nazwami potraw, a mała, delikatnie ozdobiona karteczka dodaje przesyłce restauracyjnego charakteru. Warto zaznaczyć, że większość marek stawia na etykiety naklejane na pudełka, które zawierają wszystkie niezbędne informacje. Tutaj na pudełku znajdziemy rodzaj dania – śniadanie, obiad, kolacja itd. oraz rekomendowaną formę podania – czy lepiej zjeść na ciepło czy na zimno. Zarówno na etykiecie jak i papierowym menu próżno szukać informacji o rozkładzie makroskładników czy alergenach. Makro znajdziemy na stronie internetowej, jednak łatwo o nim zapomnieć i w codziennym chaosie jego obecność nawet na papierowym menu byłaby cenna. Co nas pozytywnie zaskoczyło: ani razu przez cały test pudełka nie przysporzyły żadnego problemu. Nic się nie wylało, ani nie przemiękło, zaś folie odrywały się bez problemu. A co po ich oderwaniu? Restauracyjny sznyt widać było gołym okiem! Dania pięknie podane, przyozdobione jadalnymi kwiatami, ziołami, kiełkami i pestkami. Sosy zamknięte w małych pojemniczkach – to, do czego możemy się delikatnie przeczepić, to pakowanie surówek razem z resztą dania do podgrzania. Jeżeli nie mamy możliwości przełożenia dania na talerz i rozdzielenia tych dwóch części, przy podgrzewaniu pojawia się kłopot.
W ofercie Created with Love znajdziemy kilka podstawowych planów, takich jak dieta Ketogeniczna, Sportowa, Wege + Fish, czy wykluczające gluten i laktozę. Występuje również dieta spersonalizowana, do zamówienia której służy specjalny kalkulator. Narzędzie pozwala zamówić dietę dopasowaną do naszych potrzeb pod względem kaloryczności, rozkładu makroskładników i eliminując alergeny, których nie chcemy lub nie możemy mieć w naszej diecie. Jeżeli dodatkowo chcemy wykluczyć składniki, których nie lubimy w ofercie znajdziemy również dietę Premium. Pozwala ona na pełne dopasowanie produktów do naszych wymagań. My postawiliśmy na dietę spersonalizowaną. W menu znalazły się zarówno takie klasyki, jak naleśniki, zupa ogórkowa czy różne rodzaje mięs ale również sushi. Jeżeli chodzi o smak i sposób podania dań, chapeau bas dla Szefa Kuchni. Potrawy były dobrze doprawione, przyprawy były wyczuwalne i idealnie się komponowały, dlatego całość była niezwykle wyrazista. Żadne z dań nie było przyprawione zbyt mocno lub zbyt łagodnie. Dzięki rzemieślniczemu charakterowi – catering stawia zdecydowanie na jakość, nie na ilość, a określona target grupa Klientów sprawia, że do każdego podchodzi indywidualnie. Produkcja na niszową skalę, pozwala także na wykorzystywanie ekologicznych składników, od lokalnych dostawców. Ta jakość i świeżość składników jest wyraźnie wyczuwalna.
Dania, które szczególnie zwróciły naszą uwagę:
- Sałatka cezar – taką sałatkę moglibyśmy zamówić w restauracji. Soczyste kawałki kurczaka, mix chrupiących sałat i świeży pomidor, a to wszystko polane fantastycznym sosem.
- Boeuf strogonow wołowy z ziemniakami paprykowymi i surówką z kiszonych ogórków i papryki – mięso miękkie, dobrze komponowało się z sosem, całość bardzo aromatyczna. Pieczone ziemniaki były idealnym dodatkiem, a lekka kwaskowa surówka odświeżyła danie.
- Kanapka z pastą awokado i pomidorkami koktajlowymi – pomysł super, wykonanie niestety zawiodło. Przy kanapkach z pieczywem, lepiej sprawdza się umieszczenie wszystkich elementów osobno, do samodzielnego złożenia. Kiedy chleb zostanie wcześniej posmarowany, a pomidorki pokrojone ułożone miąższem do dołu, przemiękają przez pieczywo i danie traci urok i smak.
- Cebularz z czosnkowym sosem jogurtowym – catering samodzielnie wypieka chleb, bułki czy ciasta i czuć to w cebularzu. Był świeżo upieczony, z dużą porcją farszu. W sosie mocno wyczuwalny czosnek. Odważne posunięcie, by taki zestaw przygotować na śniadanie - dla nas lepiej sprawdził się na kolacje.
- Naleśniki buraczane z komosą ryżową, indykiem i warzywami – był to jeden spory naleśnik, z cienkim ciastem w pięknym różowym kolorze. Wypełniony po brzegi farszem, który był na tyle aromatyczny, że nie odczuliśmy braku sosu.
- Zielony koktajl energetyczny – niestety nie wiemy z czego był zrobiony, a szkoda, bo chętnie odtworzylibyśmy go w domu. Niezwykle orzeźwiający i sycący. Świetna propozycja na gorące dni.
- Twarożek jagodowy ze słodką bułeczką czekoladową – ciężko było nam uwierzyć, że to twarożek bez laktozy, smakował jak „prawdziwy”. Lekko gorzki, bardzo jagodowy tworzył dobrze dobraną parę z czekoladową bułeczką.
- Sushi z kurczakiem w tempurze, warzywami i marynowanym imbirem – pierwszy raz spotkaliśmy się z sushi w diecie pudełkowej… i to było zaskakująco pyszne spotkanie. Dobrze zwinięte dzięki czemu nic się nie rozlało, kurczak w tempurze był mięciutki, a marynowany imbir nadawał każdemu kawałkowi fantastycznej rześkości.
- Biszkopt z truskawkami – to było najładniejsze ciastko jakie widzieliśmy w pudełku. Jadalne kwiaty, pełno owoców, ale dekoracja to nie wszystko. Ciasto było bardzo delikatne, puszyste, a warstwa z truskawek słodko – kwaskowa. Dla nas 11/10.
Ceny diet cateringu Created with Love wahają się w granicach 76-120 zł w zależności od rodzaju diety i kaloryczności. Co ciekawe, nie mamy podanej jednej określonej kaloryczności, a jedynie widełki od – do. Dzieje się tak, ponieważ do każdego Klienta catering podchodzi indywidualnie określając makro i kaloryczność, która pozwoli osiągnąć wymarzone efekty. Dodatkowo możemy zamówić różnego rodzaju granole czy zestaw grillowy, co doskonale wpasowuje się w wakacyjny sezon. Naszym zdaniem, smak posiłków, sposób ich podania oraz dostarczenia, jak również poziom reprezentowany Biuro Obsługi Klienta jak najbardziej jest wart tych cen. Za dodatkową opłatą możemy zamienić także zwykłe plastikowe opakowania na biodegradowalne.
Kontaktowaliśmy się z Biurem Obsługi Klienta w trakcie zamówienia, by upewnić się, że menu które otrzymujemy faktycznie ma wykluczoną laktozę, ponieważ na kartce z opisem posiłków był np. jogurt czy twarożek. Odpowiedź na naszą wiadomość przyszła w ciągu godziny, dodatkowo skontaktowano się z nami również telefonicznie. Zostaliśmy zapewnieni, że wszystkie produkty są bez laktozowe, Konsultant był bardzo sympatyczny i zaangażowany. W trakcie rozmowy opowiedział nam więcej o cateringu i jego zaletach, a także wyraził chęć pomocy, jeżeli tylko będziemy jej potrzebować. To, czego nam brakuje to dostępność chatu na stronie, gdzie moglibyśmy bezpośrednio porozmawiać z Konsultantem oraz smsa lub maila z informacją, że nasze zamówienie dobiega końca i zachętą do jego przedłużenia.
Zamówienie możemy modyfikować zarówno, jeżeli chodzi o dietę, oraz dni i adresy dostaw. Aby tego dokonać musimy się skontaktować z cateringiem – mailowo lub telefonicznie. Mimo że czas jest długi (zmian możemy dokonywać do samego dnia dostawy), to brakuje nam Panelu Klienta, w którym tych zmian moglibyśmy dokonać samodzielnie.
Nie mieliśmy żadnego problemu z zamówieniem pudełek, nawet do miejscowości pod Warszawą. Dostawy przebiegały bezproblemowo, paczka zawsze docierała do wyznaczonej przez nas godziny. Była pozostawiana w wyznaczonym miejscu i w określony sposób. Ponadto, ze względu na wysokie temperatury do jednej z pierwszych dostaw została załączona torba termiczna, do której później Kurier wkładał nasze posiłki i szczelnie zamykał. Nie mamy żadnych zastrzeżeń.
Created with Love zachwycił nas swoją wizją i pomysłem na prowadzenie marki. Rzemieślniczy catering, który do każdego Klienta podchodzi indywidualnie i otacza go swoją opieką. Smak posiłków, sposób ich dekoracji, to, jakie potrawy możemy znaleźć w menu oraz bezproblemowa dostawa i kontakt z Biurem Obsługi zasługuje na miano cateringu premium.
Wymaga dopracowania system identyfikacji z rozkładem makroskładników i alergenów - jeżeli nie na etykiecie, to na papierowym menu dołączanym do zestawu oraz panel klienta, który umożliwi wprowadzanie zmian do zamówienia. Dzięki temu obsługa zamówień, byłaby zdecydowanie prostsza. Usprawnienie systemu powiadomień o kończącej się diecie i uruchomienie programu lojalnościowego mogłoby przełożyć się na wzrost lojalności wśród Klientów.
Należy docenić Created with Love za używanie wysokiej jakości składników i niekorzystanie z półproduktów. W potrawach czuć smak prawdziwych ekologicznych warzyw i owoców, a wsparcie regionalnych dostawców zasługuje na dodatkowego plusa. Od momentu składania zamówienia, po kolejne dni dostaw czuć indywidualne podejście i miłość do przygotowywania posiłków, zamkniętą w pudełku.